Trädgårdstramp den 11/8 i Rydaholm

             Vi samlades i Rikas Hörna kl. 18:00, därifrån gick färden med bil eller cykel till Trädgårdsgatan. Vi fick se en härlig trädgård full av växter.

      Färden gick vidare till Apelvägen, där vi fick se en härlig liten damm och även

här mängder av växter. 

 
 
ake_truedsson Söndagen 15 november hade föreningen höstfest på Rydaholms Värdshus.

Åke Truedsson, ordförande i Svensk Trädgård och känd från TV, var dagens föredragshållare. Han talade  om grönsaksodling.

Efter det serverades mat och dryck och deltagarna kunde njuta av en stunds gemytlig samvaro.
hostfrukter
 
 

Trädgårdstramperna har kommit igång

Den första var onsdagen den 5 augusti hos Anna-Greta Levin i Ljungby och därifrån finns några bilder. Nästa var förlagd till Gunvor och Olof Svensson i Härlöv onsdagen den 19 augusti då det visades över hundratalet sorters clematis samt flera dammar.
tradtramp09_9

Läs mer...
 
 

Sommarresan 2009 gick till Skälderviken

Trädgårdsföreningen genomförde den 14 juni 2009 traditionsenligt sin sommarresa. Denna gång gick den till Skälderviken och Bjärehalvön, där man besökte ett par exklusiva trädgårdar, men resans höjdpunkt blev trots allt ett besök på en strutsfarm.
Läs mer...
 
 

Trädgårdinspiration ett lyckat grepp

Den 24 maj 2009 var den dag när Rydaholms Trädgårdsförening började förverkliga de nya tankar om verksamheten som kom upp på årsmötet.
Läs mer...
 
 

Årsmötet 2009 gav nya idéer

Vid föreningens årsmöte på Rydaholms Värdshus  fick föreningen tillfälle att bekanta sig med den nya hemsidan. Den har konstruerats av Håkan Gärdesmed och blir en av föreningens möjligheter att sprida information om verksamheten.
Läs mer...
 
 

Trädgårdsföreningen jubilerade

Rydaholms Trädgårdsförening har firat sitt 25-årsjubileum men egentligen är det 75-år sedan föreningen bildades. Det var nämligen 1933 den startade men den var vilande under 35 år mellan 1948 och 1983.

Läs mer...
 
 

Trädgårdsföreningen på sommarresa

Rydaholms Trädgårdsförenings sommarresa med ett 50-tal deltagare gick till Västra Götaland. Första anhalten gjordes på Kroksjöns Strand i Tranemo där man intog sitt medhavda morgonkaffe. Därefter fortsatte resan till ett par olika trädgårdar.

Läs mer...
 
 

Rikas Hörna har mött våren

Rydaholms Trädgårdsförening har börjat med vårpyntningen av Rikas Hörna, en tomt vid infarten till Rydaholm, där man har tagit på sig ansvaret för skötseln.

Läs mer...
 
 

Årsmöte i trädgårdsföreningen 2008

Rydaholms Trädgårdsförening har haft årsmöte på Rydaholms Värdshus. Mötet var mycket välbesökt, vilket visade att trädgårdsintresset är på topp hos många.

 

Läs mer...